Bajern se namučio ali dobio Keln: Lajpcig nastavio da "juri" Ligu šampiona

I nije uopšte bilo lako

13.04.2024. 18:46
  • Podijeli:
bajern tanjug ap-655106172379a.webp Foto: Tanjug/Ap/Matthias Schrader

Bajern je želio da produžio neizvjesnost oko prvaka Njemačke na bar još nekoliko sati, eventualno i duže, ali mu je za to bila potrebna pobjeda na ’’Alijanc areni’’ protiv Kelna.

I nije uopšte bilo lako Bavarcima da zabilježe pobjedu protiv Kelna – 2:0, očigledno je da su mislima bili okrenuti ka revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Arsenala, u srijedu u Minhenu.

I u takvom odnosu snaga Bajern je bio bolji rival, Kejn je u prvom poluvremenu pogodio stativu, ali je njegovu grešku ispravio u nastavku Gereiro, Portugalac je bio precizan u 65. minutu, dok je trijumf Bajerna u 90+2. potvrdio Miler.

U duelu dve Borusije, bolja je bila gostujuća, Dortmund je slavio protiv Menhengladbaha – 2:1. Bio je ovo vrlo važan trijumf ’’Milionera“, u borbi za četvrto mjesto i plasman u Ligu šampiona, mada bi i peta pozicija mogla da donese tu privilegiju, u zavisnosti od raspleta u završnici evrokupova.

Bilo kako bilo, Dortmund je odigrao odličan meč, a junak pobjede bio ja austrijski reprezentativac Marsel Sabicer. Ovaj momak je najprije sjajno zahvatio volej iskosa sa lijeve strane sa deset metara, golman Omlin je bio nemoćan.

Baš kao i kad je Sabicer izvodio jedanaesterce, prvi put je Austrijanac pogodio u 28, drugi put u 50. minutu. Međutim, tada se dogodio presedan, poslije izvedenog jedanaesteraca sudija je ponovo gledao VAR i odlučio da penal poništi.

Da jedna nesreća nikad ne dolazi sama igrači Dortmunda uvjerili su se već u 55. minutu, kad je Adejemi dobio drugi žuti karton, pa su do kraja ostali sa desetoricom na terenu.

Situaciju u Menhengladbanu pratio je Lajpcig, koji je na domaćem terenu rutinski odradio posao protiv Volfsburga – 3:0. U vođstvo ih je doveo Dani Olmo, koji je pogodio u 13, potom su pobjedu potpisali Slovenac Šeško u 68. i Belgijanac Openda u 82. minutu.

Majnc se grčevito bori za opstanak, a sigurno da navijačima domaćih nije bilo prijatno kad je u 19. minutu pogodio Kaderabek. Ipak, usledio je preokret u drugom poluvremenu za važnu pobjedu Majnca – 4:1.

A taj preokret režirali su Burkart u 47, Mvene u 51. i Gruda u 63. i Onisivo u 88. minutu, za tri boda koja su Majnc učvrstila na poziciji koja vodio u plej-aut, ali i dodatno približila Bohumu, Volfsburgu, pa i Union Berlinu.

Izuzetno bitan meč igran je u Bohumu, gdje su se mreže tresle četiri puta, ali su priznata tek dva gola, za remi domaćina sa Hajdenhajmom – 1:1. Najprije je zbog igranja rukom poništen gol Bestea, zatim je ista situacija viđena kad je Asano savladao protivničkog golmana.

I to je očigledno prilično poremetilo ekipu Bohuma, do te mjere da je autogol u 81. minutu postigao Šloterbek. Ipak, ekipa Erhana Mašovića je uspela da stigne do izjednačenja u 90. minutu, a ponovo je mrežu pogodio Šloterbek, ovoga puta je to učinio za svoj tim, piše Sport klub.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()