Arsenal prvog dana ramazana otvorio prostoriju za molitvu na Emirates stadionu

Arsenal je jedan od najvećih evropskih i svjetskih klubova, 13 puta je bio prvak Engleske i 14 puta je osvajao FA Cup

12.03.2024. 11:49
  • Podijeli:
Fudbaleri Arsenala-65bfe2c79c6d3.webp Foto: AP Photo/Kin Cheung/Tanjug

Nogometni klub Arsenal prvog dana mjeseca ramazana odlučio je napraviti gest vrijedan hvale kojim je pokazao da misli na svoje uposlenike islamske vjeroispovijesti.

Naime, londonski gigant je na Emirates stadionu otvorio posebnu prostoriju u kojoj će oni koji praktikuju vjeru moći da se mole Bogu.

Mesdžid na Emiratesu je otvorio nogometaš Arsenala Mohamed El-Neny, 31-godišnji Egipćanin koji je dugogodišnji član Topnika.

"Jako sam ponosan što sam otvorio naš mesdžid za molitvu nogometaša na stadionu Emirates. Imati ovaj prostor za razmišljanje i molitvu promijenit će živote budućih nogometaša Arsenala. Stvarno sam zahvalan osoblju i svima koji su sudjelovali u tome da se ovo dogodi u Arsenalu", poručio je Elneny nakon što je svečano otvorio mesdžid.

Arsenal je jedan od najvećih evropskih i svjetskih klubova, 13 puta je bio prvak Engleske i 14 puta je osvajao FA Cup.

Ove sezone je ponovo u borbi za titulu šampiona u Premiershipu i trenutni je lider na tabeli sa 64 boda.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()