Arsenal prekinuo niz poraza: Topnici ponovo na vrhu tabele, barem privremeno

Vode bitku s Cityjem i Liverpoolom

20.04.2024. 22:31
  • Podijeli:
arsenal reuters-662425fd39e10.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Arsenala vratili su se večeras na pobjednički kolosijek nakon dva vezana poraza u Premiershipu i Ligi prvaka.

Gostovali su Topnici ekipi Wolverhamptona u 34. kolu šampionata Engleske, a slavili su s 2:0 za povratak na vrh tabele, barem privremeno.

Prvu veliku šansu na meču imao je Arsenal u 20. minuti preko Ricea, čiji šut s ruba šesnaesterca ide pokraj stative, a deset minuta poslije prijete domaći.

Joao Gomes je tada sjajno iz blizine šutirao, ali golman Raya još bolje brani taj udarac.

Arsenal je poveo u posljednjoj minuti prvog poluvremena, a tada Gabriel Jesus asistira Trossardu, koji pogađa za 1:0.

Nastavak utakmice nije donio previše uzbuđenja, Arsenal je sačuvao stečenu prednost i na kraju ovjerio pobjedu.

Pogodak za konačnih 2:0 je u petoj minuti sudijske nadoknade postigao kapiten Topnika Martin Odegaard.

Arsenal je s tri boda barem privremeno izbio na vrh tabele, pošto sada ima bod više od Manchester Cityja, ali Građani sada imaju i meč zaostatka.

Wolvesi su na 11. poziciji s 43 boda i mirni su što se tiče opstanka, ali mjesta koja voda u evropska takmičenja su predaleko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()