Arda Guler otkrio kako ga zove Luka Modrić: "Iznenađen sam kad mi on to kaže, to je na turskom..."

“Svi u timu me zovu ”Abi” na turskom. Iznenađen sam kad Modrić kaže "Abi" ili tako nešto. Abi na turskom znači stariji brat", izjavio je Arda Guler

29.04.2024. 09:09
  • Podijeli:
luka modric reuters-650bed6bdebb4.webp Foto: Reuters

Arda Guler trenutno je jedan od najboljih mladih fudbalera i spada među one igrače koji bi u budućnosti mogli da budu na samom vrhu. Uostalom, nije to teško pogoditi jer se turski reprezentativac sa samo 18 godina našao u Real Madridu.

Guler je došao ljetos iz Fenerbahčea za oko 20 miliona eura i sve više dobija priliku za igru kod Carla Ancelottija. Početak u Madridu bio je loš, sputavale su ga povrede, no u 2024. godini stvari idu sve bolje i bolje.

U petak je pogodak Turčina donio Real Madridu pobjedu u gostima kod Real Sociedada, a svi u svlačionici obožavaju mlađeg saigrača. Sada je otkrio i kako ga zovu starije kolege, a naročito ga iznenađuje što ga tako zove Luka Modrić, koji je čak 20 godina stariji.

“Svi u timu me zovu ”Abi” na turskom. Iznenađen sam kad Modrić kaže "Abi" ili tako nešto. Abi na turskom znači stariji brat", izjavio je Arda Guler.

Na pitanje o ciljevima za ovu sezonu, Arda Güler je rekao: "Želim biti prvi turski fudbaler koji će osvojiti Ligu prvaka!"

Arda je također rekao da je njegov saigrač David Alaba iz Galatasaraya: "David Alaba se uvijek šalio sa mnom i govorio: 'Ti si iz Fenerbahčea, ja sam iz Galatasaraya'".

Guler se nada da će dobiti poneku minutu u utorak protiv Bayerna u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka koja će se odigrati na Allianz-Areni, ali pitanje je da li je Ancelotti spreman riskirati u tako bitnom meču sa njegovim uvođenjem.

Mada, Italijan ga često hvali i govori da je čudo od igrača i samo je pitanje vremena kada će Turčin postati jedna od najvažnijih karika u igri Reala.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()