Albanija ide na Evropsko prvenstvo po drugi put u svojoj historiji: Izdominirali u veoma jakoj grupi

Pogodak za Albaniju u ovom susretu postigao je Čikaleši u 25. minuti, dok je za Moldavce poravnao rezultat Baboglo (88. minuta)

18.11.2023. 19:40
  • Podijeli:
Albanija_navijaci_slavlje_foto_Reuters-6558e3c99ef9d.webp Foto: Reuters

Nogometna reprezentacija Albanije remijem sa Moldavijom (1:1) plasirala se na Europsko prvenstvo po drugi put u svojoj historiji.

Albanski nogometaši u petak, 17.novembra, gostovali su u Kišinjevu gdje su u susretu sedmog kola svoje grupe remizirali sa Moldavijom (1:1).

Kolo prije kraja Albanci imaju 14 bodova, prati je Češka sa 11, a Poljska i Moldavija imaju samo bod manje.

Poljaci i Moldavci imaju samo još po jednu utakmicu do kraja, dok Češka ima dvije.  

Pogodak za Albaniju u ovom susretu postigao je Čikaleši u 25. minuti, dok je za Moldavce poravnao rezultat Baboglo (88. minuta).

U poslednjem kolu Albanija dočekuje Farska Ostrva kod kuće.

Ovo je prilika da ekipe napravi što bolji rezultat i ove kvalifikacije završi sa 17 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()