Al-Nassr ubjedljiv, Ronaldo nezaustavljiv

Za Al-Nassr je ovo bila prva pobjeda u sezoni, nakon što su ranije doživjeli dva poraza

26.08.2023. 12:55
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo_Profimedia-64c4c74225290.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Al-Nassra u meču 3. kola prvenstva Saudijske Arabije pobijedili su na gostovanju Al-Fateh ubjedljivim rezultatom 5:0, a meč je obilježio Cristiano Ronaldo, koji je postigao hat-trick.

Al-Nassr je u vodstvo došao u 27. minuti golom Sadija Manea, a kojem je asistirao Ronaldo.

Nakon što je dobio dodavanje od Marcela Brozovića na rubu kaznenog prostora, Ronaldo je majstorski vanjskim dijelom stopala proslijedio tačno u noge Senegalca kojem nije bilo teško da postigne gol.

Nakon 12 minuta, Ronaldo postiže i drugi gol za svoj tim i to nakon što je glavom ubacio loptu u mrežu, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U 55. minuti Ronaldo postiže svoj drugi, a za Al-Nassr treći gol, i to nakon što je bez većih problema loptu poslao u praznu mrežu, Mane ubrzo nakon toga postiže četvrti gol na meču. Konačnih 5:0 i ubjedljivu pobjedu protiv ekipe koju s klupe predvodi Slaven Bilić postavio je Ronaldo, opet nakon što je loptu poslao u praznu mrežu.

Za Al-Nassr je ovo bila prva pobjeda u sezoni, nakon što su ranije doživjeli dva poraza, dok je za Al Fateh ovo bio prvi poraz u sezoni. Uz to, nakon tri meča imaju jedan remi i jednu pobjedu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()