Frančesko Banjaja pobednik je prvi sprint trke u istoriji Moto GP šampionata

Aktuelni prvak svijeta slavio je u sprintu uoči trke za Veliku nagradu Portugala u Estorilu, ispred Horhe Martina i Marka Markesa

25.03.2023. 18:05
  • Podijeli:
banjaji_sportklub 1-641f29b7ecab1.webp Foto: Sportklub

Frančesko Banjaja pobednik je prvi sprint trke u istoriji Moto GP šampionata. Aktuelni prvak svijeta slavio je u sprintu uoči trke za Veliku nagradu Portugala u Estorilu, ispred Horhe Martina i Marka Markesa.

Sa pol pozicije je krenuo Mark Markes, ali je bilo jasno da će njegova Honda teško moći da se suprostavi napadu Dukatija, koje su vozili Banjaja i Martin.

Vrlo brzo su prestigli višestrukog šampiona svijeta, a onda je ispred Markesa stigao i odlični u prvom dijelu sprinta Džek Miler. Martin je dugo čuvao prvu poziciju, dok je Miler bio na drugom mjestu, a Banjaja treći.

Ipak kako se bližio kraj popuštao je Miler, pa ga je Banjaja lako prošao. Izdvojili su se Banjaja i Martin, a odluka je pala u posljednjem 12. krugu kada je obišao Martina i sačuvao prednost do kraja.

Iza njih se vodila borba za mjesto na podijumu. Oliveira je napravio grešku, iskoristio je to Markes i stigao do odličnog trećeg mjesta. Banjaji je pripalo 12 bodova, Martinu devetu, a Markesu sedam bodova.

Četvrti je bio Džek Miler, a peti Maverik Vinjales. Bodove su još osvojili Aleš Espargaro, Oliveira, Zarko i Aleks Markes. Sprint trku je obilježio i pad Enee Bastijaninija. Mladi as je u bolnici, a prve informacije govore da je slomio ključnu kost.

Trka za Veliku nagradu Portugala na programu je u nedjelju od 14.55 časova uz direktan prenos na Sport klubu 3.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()