Formula 1: Alpha Tauri mijenja ime, fanovima se neće svidjeti

Ova ekipa se od 2020. godine takmiči pod nazivom Alpha Tauri, a prije toga je nastupala pod nazivom Toro Rosso od 2006. do 2019. godine

25.01.2024. 09:17
  • Podijeli:
Alpin_Formula 1-64ba573aad10b.webp Foto: Formula 1

Ekipa Formule 1 Alpha Tauri mijenja ime i sljedeće sezone će nastupati pod nazivom Visa Cash App RB, saopštio je danas taj tim.

Ova ekipa se od 2020. godine takmiči pod nazivom Alpha Tauri, a prije toga je nastupala pod nazivom Toro Rosso od 2006. do 2019. godine.

Velikom broju, ne samo fanova Alpha Taurija, već i Formule 1 generalno, novo ime tima se ne dopada. Iako su i ranije nosili ime kompanije koja se bavi prodajom linije odjeće, sa imenom “Visa Cash App RB” mnogi navijači vjeruju kako su u Red Bullu, koji je inače vlasnik Alpha Taurija, sada malo pretjerali.

Činjenica je, međutim, da se u svijetu Formule 1 sve vrti oko novca, a kompanija VISA je osigurala najveći iznos za sponzorstvo, pa je promjena imena u rezervnom timu Red Bulla bila neminovna.

Za ekipu Visa Cash App RB naredne sezone vozit će Australijanac Daniel Ricciardo i Japanac Yuki Tsunoda.

Ekipa je najavila predstavljanje bolida za narednu sezonu za 8. februar, a nova sezona počinje trkom za Veliku nagradu Bahreina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()