Mostarski sajam privrede ove godine okupio je oko 800 izlagača iz 30 zemalja

Predstavljaju se prizvodi iz različitih oblasti, od poljoprivrede do turizma

19.04.2024. 20:30
  • Podijeli:

Mostarski sajam privrede ove godine okupio je oko 800 izlagača iz 30 zemalja. Predstavljaju se prizvodi iz različitih oblasti, od poljoprivrede do turizma.

Porodica Batinić svoj štand na mostarskom sajmu ima još od 2005. godine. I to vide kao dobru priliku za predstavljanje svojih proizvoda, prirodnih preparata na bazi meda i ljekovitog bilja.

“Veoma je bitno da se pojavljuju sve firme, ne samo mi, na sajmu, jer to vam je jedan prozor u svijet, odskočna jedna daska za posao kojim se bavite, da promovišete proizvode, da mušterije mogu kupiti neke proizvode, da se uvjere u kvalitet, da bi se kasnije vraćali, kupovali isti taj proizvod”, rekao je Dragan Batinić iz Pčelarskog centra iz Sokoca.

Priliku za dobru promociju vide i u Asocijaciji za bespilotne sisteme u privredi. Na svom štandu su prikazali kako to izgledaju dronovi koji su programirani za obavljanje određenih poslova u poljoprivredi.

“Mi smo ovde pre svega sa preciznom poljoprivredom kao temom koja nas regionalno povezuje i može ekonomski značaj da ima za sve nas, jer se tom poljoprivredom u vinogradarstvu, voćarstvu, ratarstvu, konvencionalnoj, organskoj proizvodnji svi želimo da bavimo što konkurentije u ovo današnje vreme”, poručio je Momir Alvirović, izlagač.

Zemlja partner ovogodišnjeg mostarskog sajma je Hrvatska. I upravo je ovaj sajam bio dobra prilika, između ostalog, i za predstavljanje turističke ponude te zemlje.

“Mogu samo iskoristiti priliku i podsjetiti da nam je tržište BiH jedno od najznačajnijih s obzirom na činjenicu da smo u prošloj godini imali takođe rast i turističkih dolazaka i noćenja, da smo ostvarili gotovo 2,8 miliona noćenja u Hrvatskoj naših gostiju i prijetelja iz BiH”, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić.

Tokom pet sajamskih dana održava se niz konferencija, skupova i okruglih stolova. Sajam za posjetioce će biti otvoren sve do 20. aprila.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()