Željezničar s igračem više upisao novi gostujući poraz, Krpić tragičar Plavih

Tim Brune Akrapovića u ovaj meč je ušao sa imperativom pobjede koja bi im dodatno pomogla kada je u pitanju borba za opstanak, ali je Posušje prvo zaprijetilo

19.04.2024. 20:46
  • Podijeli:
zeljo posusje fk zeljeznicar-65634ace6414b.webp Foto: Adem Ćatić, www.fkz.ba

27. kolo Premijer lige donijelo je i okršaj na Mokrom Docu gdje su snage odmjerili Posušje i Željezničar. Na kraju je domaća ekipa slavila minimalnim rezultagom, a jedini gol postigao je Vinko Rozić.

Tim Brune Akrapovića u ovaj meč je ušao sa imperativom pobjede koja bi im dodatno pomogla kada je u pitanju borba za opstanak, ali je Posušje prvo zaprijetilo.

Igrala se osma minuta kada je Boban ostavio jedan pas za Kamenara koji je silovito šutirao, ali je to izblokirao Marin Galić.

Samo dvije minute kasnije nova kontra domaće ekipe. Ovoga puta Kamenar je pokušao uposliti Bobana, ali je njegov pas bio veoma loš.

Domaćin je do prednosti stigao u 15. minuti susreta. Lučić je odigrao sjajan pas za Rozića koji se lijepo snašao i matirao protivničkog golmana. Bio je Muftić nemoćan u ovoj situaciji.

Ipak, samo dvije minute šok za domaći tim. Lučić je zaradio crveni karton, a arbitar Džemidžić pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost je uzeo Sulejman Krpić, ali je Marko Galić odbranio njegov udarac.

Željezničare je nakon toga preuzeo inicijativu, ali su na prvu ozbiljniju priliku čekali do 39. minute. Tada je Boljević centrirao za Krpića, a ovaj glavom šutirao pored gola.

Isti igrač je pokušao i u samom finišu, ali je još jednom udarac otišao pdaleko od gola Marka Galića.

Plavi morali znatno ofanzivnije u drugom dijelu

Posušje se branilo veoma disciplinovano, a prvu priliku u 51. minuti imao je Semir Štilić. Šutirao je iskusni fudbaler glavom nakon ubačaja Aleksandra Boljevića, ali je lopta otišla pored gola.

Pet minuta kasnije prijetio je i Bismark, ali je i njegov udarac otišao daleko pored stative.

U 62. minuti Mekić se odvažio sa distance, ali je udarac otišao daleko od gola domaćina.

Mekić je pokušao i pet minuta kasnije, ali je ovoga puta lopta od blok završila u korneru. Nakon tog kornera glavom je prijetio i Aleksandar Cavnić, ali je njegov udarac otišao pored stative gola Marka Galića.

Veliku priliku Sulejman Krpić je imao u 71. minuti susreta. Šutirao je nakon ubačaja Marina Galića, ali je ovoga puta stativa bila saveznik golmana Posušja.

Pokušavali su plavi do kraja susreta, ali nisu uspjeli otključati bravu Galićevog gola pa su tako upisali novi gostujući poraz ove sezone.

Posušje je 5. na tabeli nakon ovog susreta sa 41 bodom, dok je Željezničar 10. sa 27.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()