Iako nemaju klub u završnici ove sezone: Sljedeće godine Serija A ima pet klubova u LŠ

Od sezone 2024/25 kreće nova era Lige šampiona sa 36 klubova.

19.04.2024. 08:29
  • Podijeli:
Logo Lige šampiona foto UEFA.jpg Foto: UEFA

Iako ove sezone nemaju klub u samoj završnici Lige šampiona, Serija A će u premijernom izdanju novog formata najelitnijeg klupskog takmičenja imati čak pet predstavnika.

Od sezone 2024/25 kreće nova era Lige šampiona sa 36 klubova.

UEFA je odlučila da doda maksimalan značaj Ligi Evrope i Ligi konferencija, pa zahvaljujući specijalnom rangu dvije lige dobijaju dodatno mjesto u Ligi šampiona. Naime, dva nacionalna šampionata čiji klubovi skupe najviše poena u UEFA takmičenjima, dobijaju još jedno mjesto u Ligi šampiona za novu sezonu.

Prolaskom Fjorentine u polufinale Lige konferencija, te Atalante u polufinale Lige Evrope, Serija A je i zvanično dobila petog predstavnika u Ligi šampiona za novu sezonu, prenosi Sportal.

Sigurno je klub iz Bergama imao najteži zadatak, pošto je eliminisao slavni Liverpul, koji je na papiru daleko moćniji tim.

Osim Fjorentine i Atalante, Italijani će u završnici Lige Evrope imati i još Romu, koja je u italijanskom četvrtfinalu eliminisala Milan.

Iako nemaju predstavnika u Ligi šampiona (Bajern – Real, Borusija – PSŽ), Italijani su svakako uspjeli da sebi obezbijede dodatno mjesto u Ligi šampiona.

Zanimljivo je da bi se moglo desiti i da Serija A dobije i šestog predstavnika, što bi bio apsolutni rekord. To se može desiti ako Atalanta ili Roma osvoje Ligu Evrope, a ne završe među prvih pet u prvenstvu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()