Borac u Sarajevu igra novi derbi: Pobjeda otvara vrata raja

Banjalučanima bi pobjeda nad Sarajevom otvorila vrata raja šest kola prije kraja Wwin lige BiH

20.04.2024. 09:29
  • Podijeli:
borac-65f73d6885bc5.webp Foto: FK Borac Banjaluka

Fudbaleri Borca večeras gostuju na “Koševu“ gdje će imati priliku da naprave vjerovatno odlučujući korak ka osvajanju šampionske titule.

Banjalučanima bi pobjeda nad Sarajevom otvorila vrata raja šest kola prije kraja Wwin lige BiH.

Gostovanjem u Sarajevu crveno-plavi će zaključiti seriju derbija, što znači da će do kraja imati na papiru lakši raspored. Ukoliko preobrode teško gostovanje na “Koševu“ i zadrže trenutnu bodovnu prednost u odnosu na Zrinjski (sedam bodova) jasno je da će doći na prag naslova prvaka. Tim Vinka Marinovića na noge četvrtoplasiranoj ekipi Sarajeva dolazi na krilima plasmana u finale Kupa BiH, poslije pobjede nad Širokim Brijegom. Banjalučani su prije mjesec dana slavili na “Koševu“ u Kupu BiH (1:0), a protiv bordo tima nisu poraženi u posljednjih pet duela računajući sva takmičenja.

S druge strane, Sarajevo je u dobrom nizu s kojim su došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini kada je u pitanju plasman u Evropu. Svjesni su da im u goste dolazi trenutno najbolja ekipa lige.

Veoma važan duel u borbi za vrh igra se u Modriči gdje će Sloga dočekati ekipu Zrinjskog. Dobojlije su upale u rezultatsku krizu, dok Mostarci žele zadržati korak za liderom, a to će moći samo u slučaju pobjede. Ovo će biti njihov već peti međusobni okršaj ove sezone. Zrinjski je slavio dva puta (liga, Kup), a sva puta je bilo neriješeno (liga, Kup).

Inače, subotnji program će otvoriti Široki Brijeg i Igman. I jednima i drugima su potrebni bodovi kako bi što prije riješili pitanje opstanka u elitnom rangu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()